Beschik je niet over De Katwijksche Post of De Rijnsburger? Dan heb je de reacties van alle politieke partijen op de vierde stelling ook gemist. Deze luidde: ‘Afval scheiden oké, maar wel zonder de rolcontainers’. Wat vinden De Lokalen hiervan? Piet Plokker, derde op lijst 11 van De Lokalen, reageerde namens deze partij met ‘oneens’

En hieronder in 150 woorden zijn reactie:

Doorgaan met het gescheiden aanbieden van papier, glas, G.F.T., textiel, schoenen, brillen, karton, mobieltjes, huishoudapparaten, verf, etc. Dit afval is simpel voor hergebruik recyclebaar en door huishoudens goed aan te bieden bij ondergrondse afvalbakken, de milieustraat en in rolcontainers. Waar nodig uitbreiden van aanbiedpunten voor plastic, kranten enz. In het centrum van Rijnsburg is er maar één aanbiedplaats voor kranten en plastic die daardoor vaak vol is.

Wat De Lokalen betreft worden het G.F.T.- en restafval gewoon in de betreffende separate rolcontainers aangeboden of in de ondergrondse containers gedaan. Voor plastic geldt dat de samenstelling zo divers is, dat er momenteel nauwelijks een recyclebaar product van te produceren valt en daarmee voor recyclen economisch onrendabel is.

De mening van de burgers is ook dat na het ophalen alles weer bij elkaar komt om te worden verbrand vanwege het tekort aan verbrandingsafval voor de verbrandingsovens. Er wordt zelfs al afval geïmporteerd!